Thursday, 4 August 2016

Reunion

3 Syawal hari tu kawan-kawan sekolah ibu ada buat perjumpaan atau pun "reunion" setelah hampir 18 tahun tak berjumpa. Ada juga kawan-kawan ibu yang ibu jumpa, tapi kebanyakkannya tak pernah bersualah. Selalu bersembang pun dalam alam maya ja. Tu pun setelah wujudnya Facebook dan WhatApp. Kalau tidak, memang tak jumpa langsunglah. Majoriti kawan-kawan ibu menetap kat Alor Setar.  Kat Penang pun ramai juga, cuma tak sempat nak berjumpa, yang satu daerah dengan ibu ja baru-baru ni ibu ada jumpa.

Bila dah berjumpa tu rasa masa sat sangat berlalu, rasa tak dan nak sembang, maklumlah hampir 18 tahun tak jumpa, macam-macam nak sembang. Kawan-kawan ibu yang gigirl semua muka pakat tak berubah. Orang kata kalau selisih bahu tu boleh kenai lagilah. Cuma yang lelaki badan semua dah makin sado(maklumlah dah pakat jadi suami orang) ada orang jaga.

Banner tu ditaja oleh kawan ibu. Dia la ni dah jadi usahawan. Dah ada kedai makan sendiri. Lepas ni bila-bila bolehla kita pi makan kat kedai dia pulak. Khory SteamboatAbang long dah bosan sampai tertidur kat meja. Acara makan-makan belum start lagi waktu ni. Abah dapat kawan baru. Depa tak kenal sapa, sembang punya sembang boleh masuk pulak sebab ada cerita yang sama dengan reja depa. Kira oklah tu.


Dah nak balik tangkap gambar ramai-ramai. Tu yang penting, kenangan tu. Insyaallah ada rezeki umur panjang boleh kita buat perjumpaan lagi.

No comments:

Post a Comment